Privé les

Onze lessen zijn simpel, snel, effectief en doeltreffend waardoor het voor bijna iedereen toegankelijk is om onze lessen te volgen.
Het is mogelijk om privé lessen Zelfverdediging en Weerbaarheidstrainingen te volgen. Zelfverdediging RADJ biedt speciale op maat gemaakte programma’s voor klanten die privé lessen willen volgen. Op basis van Hapkido, Tang Soo Do, Taekwondo en Krav Maga en Karate worden de trainingen in de vorm van zelfverdediging gegeven.
Er wordt getraind om jezelf te leren verdedigen tegen meerdere aanvallers zowel gewapend als ongewapend, bedreiging, ontvoering, aanranding/ verkrachting, pesterijen, gebruik makend van de snelste en meest directe tegenaanvallen. Verder wordt aandacht besteed aan stoot en traptechnieken, elleboog en knietechnieken, Afweertechnieken met je handen en benen, Bevrijdingstechnieken, Zelfverdedigingstechnieken, Messen verdediging, Korte stok verdediging, Langestok verdediging, Ontwapenen mes, vuurwapen en stokken, verdediging tegen knuppels (slagwapen), los komen van uitgrepen en verwurgingen zowel staand als op de grond. Tevens wordt op trainingsruimte meditatie en krachttrainingen gegeven. De cursus kan zonder enige voorkennis gevolgd worden. Bij Zelfverdediging draait het niet om kracht, maar vooral om het gebruik van de hersens. Er wordt een systeem gehanteerd dat iedereen, jong en oud, man en vrouw, kan gebruiken om zichzelf en/of anderen te verdedigen bij een gevaarlijke en/of gewelddadige aanval. De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk aan te leren en kunnen onder extreme stresssituaties toegepast worden. Alle technieken gaan uit van een tegenstander die groter en sterker is dan je zelf.
Doel van de Privéles?
* Het doel van Zelfverdediging cursus is het verbeteren van de overlevingskansen
* Het uiteindelijke doel van Zelfverdediging is veilig thuis te komen
Waarom privéles?
* Geen tijd
* Je wilt graag zelf bepalen op welke dag, datum en tijdstip je wilt trainen.
* Je wilt bijvoorbeeld niet trainen met andere onbekende personen.
* Misschien heb je te maken gehad met een vervelende, gewelddadige situatie en/of traumatische ervaring.
* Door de persoonlijke, op maat gesneden 1 op 1 aandacht kan u in hoog tempo veel opsteken.
* Opfris-en/of kennismaking les alleen of met een selectief gezelschap (max. 4 personen),
Voordeel Privéles?
Optimale persoonlijke aandacht van de instructeur/ leraar.
* De technieken snel jezelf eigen kunt maken.
* De training wordt aangepast in jouw tempo.
* Je traint met de instructeur/ leraar zelf en jijzelf bepaalt waar en hoe lang je les wilt hebben.
* De mogelijkheid bestaat ook om de privé lessen met een partner, of met een kleine groep te nemen tegen een kleine meerprijs. Dit biedt voor u het voordeel dat u de kosten kunt delen over de groepsleden.

Wat is Zelfverdediging en wat is weerbaarheid?
Zelfverdediging is jezelf weren tegen een aanval van één of meerdere belagers. Het doel van zelfverdediging is je eigen veiligheid en/of die van een ander te bewaren of te herstellen indien hierop inbreuk gemaakt is. Onderdeel daarvan is ook je belager onschadelijk te maken om een eventuele tweede aanval te voorkomen.
Weerbaar zijn betekent dat je, je bewust bent van bepaalde risico’s die ertoe kunnen leiden dat er inbreuk gemaakt wordt op jouw objectieve of subjectieve veiligheid. Door dit bewustzijn betekent weerbaar zijn dat je er zelf voor zorgt dat jouw veiligheid niet in gevaar komt. Weerbaarheid is onder te verdelen in 3 categorieën:
Fysiek      = jezelf sterk voelen
Mentaal    = jezelf sterk weten
Sociaal     = jezelf sterk presenteren (uitstraling en houding)