Kobutan/ Pocket stick

Boek de website voor kobutan cursus: www.kobutanacademy.nl 3 keer per jaar wordt basis cursus Kobutan georganiseerd. Kubutan/ Pocket-stick is een verzamelnaam voor korte stokachtige handwapens. De kubotan is een zelfverdedigingshulpmiddel dat je gemakkelijk kunt leren en volstrekt legaal is. Elke dag hoor je over geweldsdelicten, zowel in het nieuws als ook in de kranten. Helaas is dit tegenwoordig steeds vaker aan de orde van de dag. Iedereen heeft weleens een vervelende situatie meegemaakt waarin je je geïntimideerd of bedreigd voelde. Ambulancepersoneel, buschauffeurs, zelfs politiemensen worden tegenwoordig regelmatig bedreigd. Roofovervallen, mishandeling, intimidatie, zinloos geweld, bespuugd worden etc. zorgt ervoor dat mensen zoals jij en ik zich niet meer veilig voelen op straat. Het probleem is dat veel mensen niet zijn opgewassen tegen geweld en niet weten hoe ze zich moeten verdedigen. Als je angstig bent in dergelijke situaties, straal je die angst ook uit en kun je daardoor zelf ook   slachtoffer worden van een geweldsdelict. Wanneer je weet hoe je je moet verdedigen, zal je zelfvertrouwen toenemen en zal je zekerder zijn in vervelende situaties.De maatschappij verhardt. Agressie neemt toe. Natuurlijk zijn de rechterlijke macht en de politie niet altijd in staat om   ons à la minute te beschermen tegen geweld en lichamelijke aanvallen. Wij zijn gebaat bij eigen weerbaarheid. Fysiek duidelijk kunnen maken dat Nee ook echt néé betekent. De Kobutan is een handzaam stukje gereedschap om je weerbaarheid te vergroten. Met het kleine metalen staafje deel je verbluffend eenvoudig een hevige pijnprikkel uit. De agressor staakt zijn aanval en verder conflict (en bijkomend letsel) wordt voorkomen. Zo creëer je in een handomdraai een veilige vluchtweg.

Voel je je wel eens onprettig of   onveilig op straat? Denk dan Kobutan. Je hangt hem eenvoudig aan je sleutelbos en in een training   van enkele uren weet je de Kobutan te gebruiken. Je beste beschermer ben je   zelf

Wat   is Kobutan?

Een van de nieuwste zelfverdedigingscursussen heet Kobutan. Met een ijzeren staafje van 10   centimeter aan je sleutelhanger zou je een eventuele belager in één beweging   moeten kunnen afwenden. De kobutan stick is een handzaam stukje gereedschap,  een ijzeren staafje van 10 centimeter aan je sleutelhanger om je weerbaarheid te vergroten. Met het kleine metalen staafje deel je verbluffend eenvoudig   een hevige pijnprikkel uit. De agressor staakt zijn aanval en verder conflict (en bijkomend letsel) wordt voorkomen. Met je kobutan stick creëer je in een   handomdraai een veilige vluchtweg. Een kobutan stick vergroot uw   weerbaarheid. Doordat de maatschappij verhard neemt de agressie toe. De   rechterlijke macht en de politie zijn niet altijd in staat om ons à la minute   te beschermen tegen geweld. Wij zijn gebaat bij eigen weerbaarheid. Fysiek   duidelijk kunnen maken dat Nee ook echt néé betekent, met de kobutan stick kunt u dit duidelijk maken.

Is mijn Kobutan een wapen?

In de Nederlandse wet zijn een aantal zaken geregeld wat betreft wapengebruik van burgers. De Kobutan staat woordelijk nergens vermeld in de Wet Wapens en Munitie, maar kan onder bepaalde omstandigheden wel vallen onder categorie 4 van die wet. Categorie 4 wapens zijn voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheid  waaronder ze worden aangetroffen, redelijkerwijs mag worden aangenomen dat ze voor geen ander doel bestemd zijn dan om letsel aan te brengen, of met letsel te dreigen. Voor de duidelijkheid, het volgende voorbeeld: Je mag een bezemsteel in huis hebben, ermee over straat lopen, maar als je   deel uitmaakt van een groep voetbalsupporters kan de bezemsteel worden   aangemerkt als een wapen in de zin van de Wet Wapens en Munitie.

Deze omstandigheid geldt ook voor de Kobutan: bijvoorbeeld als je gefouilleerd wordt voordat je een voetbalstadion, concert of uitgaansgebied betreedt; als je zomaar iemand zonder aanleiding slaat of bedreigt met de Kobutan. Verder laat de wet je vrij in alle handelingen met de Kobutan. Je mag het thuis hebben, je mag het op straat dragen. Als je de Kobutan ter verdediging gebruikt is het volgens de wet niet anders dan bijvoorbeeld een paraplu, wandelstok, sleutelbos of pen. Officieel kun je een overtreding plegen op de Wet Wapens en Munitie. Maar op het moment dat je wordt aangevallen, kun je je afvragen wat belangrijker is. De Kobutan gebruiken is zeer eenvoudig. Vrouw, man, kind, iedereen kan het. In een tijdsbestek van slechts acht uur, ben je de basisprincipes eigen. Het mooie van het Kobutan-systeem is dat je na de cursus de handelingen als vanzelf   herhaalt. Hang het staafje aan je sleutelbos, steek hem in jas of broekzak en   ongemerkt oefen je iedere dag talloze malen. Met de Kobutan als verlengstuk van je hand sta je sterk. En je bent nooit meer je sleutels kwijt.